Florida Keys

Key Largo

Key Largo is het eerste eiland van de keys. Toch kun je hier je ogen uitkijken. Omdat de Everglades redelijk dicht bij zijn heeft het water rondom het eiland een bijzondere diversiteit aan vissen, en kan je hier goed duiken of snorkelen. De kans is groot dat je zeeschildpadden tegen komt.

Islamorada

Naast Key Largo ligt de eilandgroep Islamorada. Islamorada is bedekt met een eeuwenoud bos. Je kan er geweldige wandelingen maken en de mooiste vogels spotten. Rondom het eiland liggen ook een aantal scheepswrakken die voor de geforderde duikers het bekijken waard zijn. Ook kun je goed vissen op dit eiland. Het word niet voor niets ook wel de sportvis-hoofdstad van de wereld genoemd.

Marathon Key

Als je dan op de Keys bent moet je in dit oude vissersdorpje toch even een lekker visje gaan eten. En als je dan aan komt bij het toetje neem dan hun traditionale “Lime pie’’.  En ben je dan savonds nog op zoek naar een romantische zonsondergang  op Sombrero beach kun je elke avond genieten van de allermooiste zonsondergang van de Keys.

Key West

Key West is het meest zuidelijke eiland van de keys. Als je niet op dit eiland verblijft en het wil bezoeken moet je er vroeg bij zijn want er is maar 1 weg naar Key West en die is vaak erg druk.

Ernest Hemingway House

Dit geweldige huis staat in Key West het laatste onderste eiland van de Keys. En werd ooit bewoond door een bekende schrijver genaamd Ernest Hemingway. Wat het huis bijzonder maakt is dat er vroeger voor dat Ernest Hemingway er ging wonen geexperimenteerd is met katten. De katten lopen er nogsteeds rond sommige hebben 6 tenen sommige zelfs 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *