Sanibel Island

Stranden

Sanibel Island is bekend door haar parelwitte stranden. De stranden liggen vol met schelpen en als je goed zoekt vind je zelfs haaientanden. Hierdoor zie je ook iedereen gebukt lopen over het strand de inwoners noemen het ook wel de ‘Sanibel Stoop’ houding. Ook kun je vanaf de stranden ook dolfijnen zien in de zee, terwijl de pelikanen over het strand lopen. Het populairste strand van Sanibel is: Bowmans Beach, dat komt omdat hier geen bebouwing langs de kust staat. Als de avond dan aanbreekt blijf dan even de zonsondergang kijken, dit schijnt prachtig te zijn.

 

J.N. Ding Darling National Wildlife Refuge

Een groot deel van de kust van Sanibel Island behoort tot het J.N. Ding Darling National Wildlife Refuge. Dit gedeelte staat bekend om de vele vogelsoorten die er te zien zijn. Naast vogels kun je er ook alligators en wasbeertjes tegen komen.

 

Old Town

Old Town is het oude stadsdeel van Sanibel Island. Het ligt aan de oostelijke kant van het eiland. Er is een route gemaakt die langs 19 interessante plekken gaat, de route is ongeveer 4 kilometer lang. Routekaartjes zijn te verkrijgen bij Chamber Visitor Center of bij het Historical Museum.

 

Captiva Island

Captiva Island is een kleiner eiland naast Sanibel. Het is slechts 6,5 kilometer lang en nog geen kilometer breed. Op Captiva heb je slechts 2 strandopgangen: Blind Pass en Captiva Beach. Als je dan op Captiva Island bent bezoek dan ook de piepkleine Chapel. Dit is een Chapel bij de zee waar veel trouwerijen plaats vinden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *