Key west

Key west is een plaats en een eiland in de staat Florida. En is de trekpleister bij een bezoek aan de Keys.
Het eilend is zo’n 6,6 km lang en 2 km breed. Het inwonersaantaal staat op 24.565 (2018). Als je onderweg hier naar toe bent kom je over diverse eilandjes die met bruggen aan elkaar zijn verbonden. Deze route leidt je over de Overseas Highway.

Als je eenmaal aangekomen bent op Key West, na een autorit waar je veel dingen hebt kunnen zien, kom je in een omgeving van rust en ontspanning. Op Key West kunt je de ‘’Key Lime Pie’’ eten dat is de bekendste taart gemaakt van limoensap, eidooiers, gecondenseerde melk en suiker in een voorgebakken korstdeeg.

Ook kun je op de foto bij het ‘’Most Southern Point’’ en voor een hapje en een drankje ga je naar Duval Street waar je genoeg gelegenheden om lekker te eten en te drinken. En de liefhebbers van cultuur en literatuur kunnen hun hart ophalen in het Ernest Hemmingway House. Dit is het house waarin Ernest Hemingway van 1931 tot 1939 woonde.

Ook op Key West kun je terecht voor verschillende excursies. Je kunt er bijvoorbeeld jetskiën, snorkelen of een boottocht doen om dolfijnen te spotten.
 
Je kent er ook een prachtige zondsondergang bekijken. Deze zie je het beste vanaf de Sunset Piet waar iedere avond honderden mensen samenkomen om te genieten van een hapje en een drankje met live muziek en zo de zon zien ondergaan in de Golf van Mexico.