De Everglades

De Everglades beter bekend als de River of Grass is de grootste subtripische wildernis van de verenigde staten en ligt in de staat Florida. Het park beschermt een ongeƫvernaarde landschap dat een belangrijk leefgebied is voor vele diersoorten. Met een grote van circa 6000 km2 is de Everglades een van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten.

Het Park is het gehele jaar geopend en heeft 2 periodes het droge seizoen en het natte seizoen. Het droge seizoen begint rond november en eindigd rond maart en het natte seizoen begint rond april tot eindigd rond november. Het droge seizoen is dan over het algemeen ook de drukkere periode, dit door de warme winters en de verscheidenheid aan dieren die het gebied dan rijk is. 

Er zijn verschillende manieren om het park te ontdekken, zo kun je met een Airboot mee of wanneer van de rustigere manier bent een kanotocht maken door de mangroven. Toch niet echt een waterrat huur dan een fiets of ga mee op avontuur en verken de Everglades per buggy.

De Everglades biedt een prachtige flora wat voor veel diersoorten het leefgebied is, zo is de kans om wilde dieren te spotten zeer groot. De meeste bekende diersoort van het park is de Alligator. Je vind ze langs de kant van de weg of in het water. Maar verwar ze niet met de zeldzame Amerikaanse Krokodil.

Daarnaast zijn er veel andere diersoorten zoals, Zeekoeien, dolfijnen, Bobcatsen, Raccoons en nog veel meer. Kortom het park heeft veel te bieden en zorgt voor de nodige afwisseling tijdens een rondreis door Florida.