Bonita Springs

Bonita Springs, een gastvrije strandgemeenschap gelegen in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Florida. Deze plaats ligt  tussen de welbekendere badplaatsen Fort Myers en Napels en is de thuisbasis van het natuurcentrum Conservancy of Southwest Florida.

Qua weer is het er eigenlijk zoals in de gehele staat vaak warm. Zo zijn de winters vaak warm en is dit een prima plek om te overwinteren. De zomers zijn nog warmer en een prima plek om lekker op het strand bij te komen.

Er zijn veel verschillende activiteiten hier te ondernemen, zo kun je mee gaan met een bootexcursie of verschillende andere watersporten of een duik nemen om de prachtige onder waterwereld te ontdekken. Ook vissen is een populaire activiteit of kom heerlijk tot rust op een van de prachtige stranden die deze regio te bieden heeft.

Bonita Springs staat ook bekend om Lovers Key State Park, een plaats die zo genoemd wordt omdat het ooit een eiland was dat zo afgelegen was dat alleen geliefden de moeite namen om hun privacy te zoeken. Tegenwoordig heb je geen boot nodig om naar het strand te gaan. Het is gemakkelijk te bereiken, maar nog steeds niet zo bekend als veel andere staatsparken. Het 2,5 mijl lange strand is omzoomd met natuurlijke planten en begroeiing en is perfect voor strandjutten en vogels kijken.

Voor vertier met huisderen kun je terecht op het gelijk namige strand Dog Beach Park, het een afgelegen kustlijn waar veel locals naar toe gaan met hun huisdier. Door  de ondiepe wateren is Dog Beach Park één van de meest huisdiervriendelijke stranden.

Kortom Bonita Springs doet weinig onder voor de andere badplaatsen aan de Golf van Mexico en is zeker een bezoek waard!