Marathon

Marathon is een stad in de Amerikaanse Staat Florida. De plaats is gelegen in het midden op de Florida Keys, verspreid over meerdere eilanden. Het telt meer dan tienduizend inwoners op een landoppervlakte van ongeveer 22,4 km2. De naam Marathon is ontstaan toen de Florida East Coast Railroad werd aangelegd. De spoorwegwerkers vonden het namelijk een ‘marathon’ klus om aan te leggen. De stad grenst aan de Seven Mile Bridge en is verbonden met zowel Key West als Miami via The Overseas Highway.

Marathon, ook wel the Heart of The Florida Keys genoemd, is een tropische bestemming voor jong en oud. Je beleeft er een eilandsfeer en kunt deelnemen aan diverse activiteiten. Tevens vinden er meerdere vis en zeevruchtenfestivals per jaar plaatst. De plaatselijke sfeervolle restaurants aan het water serveren verse vangst.

Altijd al graag willen zwemmen met dolfijnen? Dit kan in Marathon! Breng een bezoek aan het Dolphin Research Center. Meer leren over- en interactie met zeedieren? Dan is Florida Keys Aquarium Encounters een echte aanrader! Hier krijg je de mogelijkheid om met diverse zeedieren, zoals haaien en pijlstaartroggen in contact te komen en hen te voeren. Ook kun je het zeeleven van dichtbij zien en de sensatie van snorkelen ervaren in de natuurlijke magrovehabitat. Aai zeeschildpadden tijdens een rondleiding door revalidatiecentrum The Turtle Hospital. Alle bijzondere ontmoetingen zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Marathon biedt ook veel geschiedenis. Bezoek het Crane Point Museum & Nature Center om meer te leren over de natuur en geschiedenis van Marathon. Bezoekers kunnen er talloze trails bewandelen, verspreid over een landgoed van 63 hectare. Crane Point is tevens ook de thuisbasis van een van de laatste ongerepte tropische hardhouten hangmatten. Marathon mag dus niet ontbreken tijdens een rondreis door Florida!