Jacksonville

Jacksonville is een stad in het noordoosten van Florida en heeft de meeste inwoners van deze staat. In deze stad kunt u ontspanning en avontuur perfect combineren. Jacksonville kent een rijke geschiedenis-, kunst- en culturele gemeenschap met musea, galerijen en podiumkunsten in overvloed.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan The Cummer Museum, gelegen in de wijk Riverside. Hier vindt u meer dan 5.000 kunstwerken, zoals belangrijke Amerikaanse en Europese schilderijen. Bij het museum horen ook prachtige tuinen die u kunt bezoeken. Bezoek ook het Museum of Science & History gelegen vlakbij het centrum van de stad. Hier komt u meer te weten over de geschiedenis van Noordoost-Florida door middel van interactieve tentoonstellingen. In het museum bevindt zich ook het Bryan-Gooding Planetarium.

Jacksonville is een hele groene stad. De stad heeft 3 nationale parken, 7 State Parks en meer dan 400 stadsparken. Ga bijvoorbeeld naar het park Fort Caroline National Memorial. Hier krijgt u een kijkje in de geschiedenis van de regio. In het park staat ook een nagebouwd fort. Deze herdenkt de aanwezigheid van de Fransen in Jacksonville rond 1564. Bezoek ook Big Talbot Island en Little Talbot Island. Deze eilanden bieden een van de meest unieke ecosystemen en heeft een groot aantal mogelijkheden aan buitenactiviteiten. Ten noorden van Jacksonville ligt het Timucuan Ecological & Historic Preserve. Dit reservaat kunt u verkennen door het wandelen van de gemarkeerde wandelpaden. U komt dan langs veel historische plekken en prachtige uitzichten.

Jaarlijks wordt in Jacksonville het Jacksonville Jazz Festival georganiseerd in mei. Dit vindt plaats in het centrum van de stad en de toegang is gratis.