Kennedy Space Center

Het Kennedy Space Center is een van de grootste trekpleisters van Florida en ligt op Merritt Island, vlakbij Titusville. Het ligt op een uurtje rijden van Orlando.

Het Kennedy Space Center Visitor Complex is opgedeeld in verschillende Mission Zones waar attracties en rondleidingen zijn opgesteld op chronologische volgorde. U kunt het verhaal van dichtbij meemaken vanaf het begin van de verkenning van de ruimte tot en met de huidige missies.

Er zijn meerdere tours mogelijk om meer te weten te komen over de Amerikaanse ruimtevaart. Tijdens de Kennedy Space Center Bus Tour krijgt u exclusieve toegang tot historische lanceerplaatsen en andere operationele faciliteiten. Tijdens de tour gaat u achter de poorten van NASA en ontdekt u het verleden en de toekomst van de Amerikaanse ruimtevaart. U kunt ook een complete tour boeken waarbij u een complete rondleiding krijgt.

In het park zijn verschillende attracties die je gezien moet hebben. Bijvoorbeeld Rocket Garden. Hier staan rakketten opgesteld die hebben deelgenomen aan verschillende missies. Een andere populaire attractie is Heroes & Legends. Dit is een hall of fame waar verschillende astronauten geƫerd worden en waar u meer over deze helden te weten komt. Neem ook een kijkje bij NASA Space Shuttle Atlantis. Dit is een full-scale model van twee raketten.

Als u meer over de maanlanding van 1969 wilt weten moet u naar het Apollo/Saturn V Center. Hier krijgt u uitgebreide informatie over deze historische gebeurtenis.

In het Visitor Complex zit ook een shop waar u geweldige souvenirs, merchandise en kleding kunt kopen. De shop is onlangs gerenoveerd en biedt een interactieve winkelervaring.