Wijken in Miami

Miami is een stad in de Amerikaanse staat Florida en ligt in het oosten van deze staat. De stad kent veel leuke attracties en bezienswaardigheden en is een van de meest kleurrijke steden van de Verenigde Staten. Net als elke andere grote stad heeft Miami ook verschillende wijken die je simpelweg gezien moet hebben. Hieronder volgt een overzichtje met leuke wijken.

Een van de meest bekende wijken in Miami is misschien wel Miami Beach. Deze wijk wordt niks voor niks de Amerikaanse Riviera genoemd. Dankzij de prachtige stranden en de heerlijke restaurants is het een erg geliefde plek onder zowel de lokale bevolking als toeristen.

Ook Downtown Miami is een erg leuke wijk om te bezoeken. Het staat bekend als hét winkelgebied van Miami met leuke winkels en restaurants. Daarnaast vindt u hier ook het bekende Olympia Theater.

Een andere leuke wijk is Coral Gables. Dit ligt in het zuidwesten van de stad en het is een wijk met een rijke historie. In Coral Gables vindt u ook Miracle Mile, waar veel leuke winkels, bars en restaurants te vinden zijn. Daarnaast is Coral Gables ook een hele groene wijk.

Little Havana is een van de meest kenmerkende wijken van Miami. In Miami wonen veel mensen uit Cuba en die wonen vooral in deze wijk. Hierdoor vindt u hier ook veel Cubaanse restaurants en winkeltjes. Tevens staat het stadion van de Miami Marlins in deze wijk.

De meest kleurrijke wijk van Miami is Wynwood. In deze wijk is zo ongeveer iedere muur beschilderd met prachtige kunst. Het is zeker aan te raden om een wandeling door deze vrolijke buurt te maken.