SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando is een attractiepark in Orlando (Florida). Het park is opgesplitst in 2 delen; een dierendeel en een attractiedeel die samen weer 1 park vormen.
Het dierendeel heeft grote vissen en waterdieren welke zijn te zien in verschillende aquaria, tentoonstellingen en shows. Het park staat bekend om de interactie die het biedt van de mens met de onderzeewereld. Je vind er onder andere dolfijnenshows, je kunt er kijken naar Orca’s en roggen aanraken. Ook heeft het park een aquarium met daarin een onorme walrus en een gekoelde pinquinattractie.

De shows met Orca’s zijn er tegenwoordig niet meer. De documentaire ‘’Blackfish’’ liet misstanden rondom de opvang van de beesten zien. Sindsien worden deze shows niet meer gedaan.
De vervanger van de Orcashows heet One Ocean. Hier leer je al bezoeker alles over de killer whales en hun leefomgeving.

Mocht je toch liever een show willen zien dan is er alsnog veel keus. SeaWorld Orlando geeft namelijk nog wel shows met zeehonden, dolfijnen en verschillende huisdieren.

In SeaWorld Orlando vind je naast grote vissen en waterdieren ook een aantal attracties.
De Journey to Atlantis is een watercoaster met een steile afloop, de achtbaan ‘’Manta’’ met verschillinde loopings en de achtbaan Kraken: Unleashed  welke sinds 2017 voorzien is Vitual Reality waarbij het net lijkt alsof je een rit onder water maakt.

Verder zijn er eventueel ook tours mogelijk waarbij je dieren ontmoet of een kijkje achter de schermen krijgt.
Het park heeft ongeveer 6 miljoen bezoekers per jaar en behoord tot een van de best bezochte pretparken ter wereld.