Cape Canaveral

Cape CanaveralĀ is een plaats in de Amerikaanse staat Florida en valt onder Brevard County. Cape Canaveral ligt op een eilandje voor de oostkust van Florida op 10 km afstand van de kaap waarnaar de plaats vernoemd is. Het klimaat is een subtropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 30 graden in juli en de laagste temperatuur in januari van 20 graden. Door de warme temperaturen het gehele jaar, lift het watertemperatuur tussen de 24 en 30 graden.

In Cape CanaveralĀ is een zeehaven die voor industrie en cruiseschepen wordt gebruikt. De zeehaven heet Port Canaveral. Port Canaveral heeft 8 cruiseterminals waarvan de laatste 5 in gebruik zijn voor grote cruiseschepen. Rederijen zoals Disney Cruise Line, Carnival Cruise Line, Royal Caribbean en Norwegian Cruise Line laten hun cruiseschepen het hele jaar hier vandaan vertrekken.

Indien Cape Canaveral in je rondreis van Florida zit, is het zeker de moeite waard om vanuit de plaats naar het noorden te gaan. Daar kun je een bezoek brengen aan Cape Canaveral Air force Station en het Kennedy Space Center van NASA. Met een beetje geluk kun je een raketlancering meemaken. Het Kennedy Space Center is dan echter gesloten. Lanceringen kunnen van een afstand bekeken worden vanuit Jetty Park. Jetty Park is een uitgestrekt park met zandstranden en een grote camping. Tevens heb je vanaf het strand een grote kans om dolfijnen, pelikanen of zeeschildpadden te spotten.

Naast de nabijheid van een van de grootste ruimtevaartcomplexen ter wereld het Kennedy Space Center, biedt Cape Canaveral veel natuur. Neem als voorbeeld Merritt Island National Wildlife Refuge. Het reservaat bestaat onder anderen uit dichte bossen, zoutwatermoerassen en duinen. Het is een goede locatie om diverse diersoorten te spotten zoals lamantijnen (zeekoeien) en vogels. Ook kun je er kajakken.