Orlando

Orlando is de meeste belangrijke toeristische trekpleister in central Florida. Orlando is bekend vanwege de vele attractieparken. Maar daarnaast zijn er ook veel shopping- en outletmalls waar goedkoop bekende designer merken kunt kopen. Ook het nachtleven ontbreekt zeker niet!

Het klimaat in Orlando is doorgaans subtropisch. Het ligt namelijk op een overgansgebied van een zeer warm zeeklimaat en een subtropisch savanneklimaat. In de wintermaanden is het iets koeler dan de kustgebieden van Florida. De zomermaanden zijn juist gemiddeld enkele graden hoger dan direct aan de kust. Temperaturen van 31 tot 35 graden overdag zijn normaal in Orlando.

De meeste toeristen niet Orlando aandoen komen vaak niet in het centrum. Wat eigenlijk heel jammer is want het historische centrum is zeker een bezoek waard! Liefhebbers van bijvoorbeeld brandweerwagens kunnen prachtige exemplaren zien in de brandweerkazerne. Ook is het oude station een plaate om te zien.

In Orlando zitten vele themaparken waarvoor dus de meeste mensen Orlando bezoeken.
Je vind er o.a. Walt Disney World Resort: daaronder vallen Epcot, Disney’s Hollywood Studio’s, Magic Kingdom Park en het Disney Animal Kingdom Themepark.  Universal Studio’s Florida : dit is een park met show’s en attracties gebaseerd op verschillende bekende tv-shows en films. Seaworld Orlando Resort: dit is een atrractiepark gecombineerd met een dierenpark. Hier vind je onder andere orka’s, dolfijnen en zeeleeuwen. Er worden show’s gegeven en presentaties over het gedrag van orka’s. Busch Gardens Tampa Bay: een attractiepark met spectaculaire achtbanen maar ook een dierentuin met veel exotische dieren. En het welbekende LEGOLAND, dit is een attractiepark wat gebaseerd is op dit speelgoed.