West Palm Beach

West Palm Beach is een badplaats gelegen aan de Atlantische kust van de Amerikaanse staat Florida. De stad is opgezet in 1912 en sindien groeide het aanzienlijk. Er werden destijds veel huizen gebouwd in het gebied, aangezien het gehele jaar hier de zon schijnt en bekend staat als winterzon bestemming.

Het weer is over het algemeen zeer aangenaam, zo is het in de winters en in de zomer niet overdreven warm of koud. De hoogste gemiddelde terpartuur ligt namelijk rond de 30 graden en de laaste termperatuur rond de 22 graden. Daarnaast is de watertemperatuur ook aangenaam en ligt het tussen de 25 en 31 graden. Hierdoor worden er veel wateractiviteiten georganiseerd in dit gebied.

Ben jij een echte strandliefhebben dan is West Palm Beach de place to be! Kom geheel tot rust op een van de mooie zandstranden in dit gebied, het bied namelijk ruim 60 km aan strand. Naast het relaxen ook zin in wat afwisseling, boek dan een snorkel excursie en ontdek de onderwater wereld van Hohn D. Mac Arthur Beach State Park of Breakers reef.

Naast de vele stranden staat de stad ook bekend om het winkelen en het nachtleven. Zo zijn er verschillende winkels te vinden langs de boulevard, of je kan een bezoek brengen aan West Palm Beach Mall. Ook bied de stad diverse uitgaansgelegenheden en restaurants, zo wordt er sinds 1982 Sunfest georganiseerd. Een muziekfestival wat jaarlijks duizenden bezoekers trekt, dit evenement is vaak in de eerste week van mei in het centrum van West Palm Beach.

Met de verscheidenheid aan activiteiten en mogelijkheden is West Palm Beach zeker een aanrader tijdens een rondreis door Florida