Fort Lauderdale

Fort Lauderdale is een plaats in de Amerikaanse staat Florida, iets ten noorden van de stad Miami. De plaats is vooral geliefd voor haar stranden, kunst, cultuur en de evenementen die er georganiseerd worden. In Fort Lauderdale kunt u genieten van de prachtige stranden, winkelen op Las Olas Boulevard en gondelvaarten maken op de grachten.

Ga ook langs bij het Stranahan House. Dit is een goed bewaard huis uit 1901 en is ingericht zoals de huizen eruitzagen in die tijd. Het huis heeft gediend als huis van de familie Stranahan, handelspost, postkantoor en stadhuis. Sinds 1984 is het een historisch huismuseum. Bezoek ook het Museum of Discovery and Science. Hier kunt u zich een hele dag vermaken met ontdekkingen en honderden interactieve tentoonstellingen. Het museum is erg gevarieerd en heeft onder andere tentoonstellingen over fossielen, orkanen, de ruimte en het dierenrijk.

Een andere leuke activiteit is een kajaktour van de Atlantic Coast Kayak Company. Zij bieden begeleide kajaktours aan die u op een speciale manier de omgeving van Fort Lauderdale laten verkennen. Ze hebben een erg breed aanbod waardoor er voor iedereen iets geschikts bij zit. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zonsondergangtocht, een tocht bij maanlicht of een tocht gecombineerd met snorkelen.

Altijd al eens met dolfijnen willen zwemmen? Dan bent u in Florida op de juiste plek. Vanuit Fort Lauderdale gaan er meerdere breng- en ophaalservices om u naar verschillende locaties te brengen om met de dolfijnen te zwemmen. Dit is een erg unieke belevenis die u zeker mee moet maken. Vergeet ook zeker niet om een uitje maken naar de Everglades. Dit is één van de bekendste nationale parken van de Verenigde Staten.