Port Charlotte

Port Charlotte in een plaats in de Amerikaanse staat Florida. Het is gelegen aan de welbekende Gulf Coast, aan de westkust van de staat Florida. De stad ligt tussen de halverwege de grote plaatsen Sarasota en Fort Myers. Veel mensen vliegen dan ook op Fort Myers of Tampa aan.

De ligging is uitstekend want Port Charlotte ligt precies in een baai, wat het een geschikte plek maakt om watersport activiteiten te organiseren. Het weer in Port Charlotte is zeer aangenaam, zo zijn de zomers over het algemeen warm en zijn de wintermaanden ook zeer zonnig. Wat de stad een prima winterzon bestemming maakt.

Daarnaast zijn hier heel wat kilometers aan waterwegen te vinden, zo is er in totaal maarliefst 265 km aan waterwegen. Deze waterwegen brengen toegang aan Charlotte Harbor en de Golf van Mexico. Ook grenst het aan kilometers kustlijn en aan de rivieren Peace en Myakka. De lange kustlijnen zijn dan ook het hele jaar een trekpleister voor het gebied.

Bent u een echte golfliefhebber wees dan niet getreurd, net zoals andere plaatsen van de staat Florida vindt u hier ook 7 grote golfbanen. Waar jaarlijks verschillende wedstrijden worden georganiseerd. Bent u ook gek van de echte Amerikaanse sporten, als Baseball dan raden wij u zeker een wedstrijd te bezoek van de Tampa Bay Rays.

Tippecanoe Environmental Park is een druk bezochte plek vanwege de vele wandelroutes en wildlive wat u hier kan spotten.

Kortom Port Charlotte is een bestemming die vaak als tussenstop wordt aangedaan. Maar wees niet getreurd er is veel te beleven is zeker een bezoek waard.