Bradenton

Bradenton is een stad in de Amerikaanse staat Florida, gelegen tussen Tampa en Sarasota. De stad heeft een bruisend centrum, leuke bezienswaardigheden en mooie stadsparken.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan The Bishop Museum of Science and Nature. Dit is een van de grootste musea in Florida en hier hebben ze boeiende tentoonstellingen op het gebied van natuur en wetenschap. In het museum is ook een planetarium en een aquarium. Neem ook een kijkje in het Manatee Village Historical Park. Dit ligt in het centrum van de stad en hier kunt u het leven ervaren in Manatee County vóór de komst van moderne gemakken zoals auto’s en elektriciteit. De toegang naar het park is gratis. Ga ook zeker naar het soortgelijke Palmetto Historical Park.

Wilt u meer van de natuur zien rond Bradenton? Bezoek dan het South Fork State Park. Hier kunt u genieten van de natuur, vogels en alle andere wilde dieren die in dit gebied leven. In het park staan een paar unieke plantensoorten die alleen in Florida te vinden zijn. Bezoek ook het De Soto National Memorial Park en kom meer te weten over de expeditie van Hernando de Soto. Deze ontdekkingsreiziger verkende het zuidelijke deel van Noord-Amerika tussen 1539 en 1542.

Wilt u meer zien van de natuur in Manatee County? Maak dan een peddeltocht met Paddle Manatee door de wateren in de regio. Onderweg kunt u een hoop waterdieren spotten waaronder dolfijnen en zeekoeien. Ook komt u prachtige vogels en vissen tegen.

Bradenton ligt op een paar minuten rijden van de kust. Mooie plekjes aan de kust die u kunt bezoeken zijn Anna Maria Island, Bradenton Beach en Holmes Beach.