Okeechobee

Okeechobee is een plaats in de Amerikaanse staat Florida en ligt in het zuidoosten, ten noorden van de grote metropool Miami. Daarnaast ligt de stad aan de oever van het gelijknamige Okeechobee Lake, wat ook wel bekend staat als binnen zee.  Okeechobee is een drukbezochte vakantieoord bij de Amerikanen zelf. Zij verblijven dan ook is een vakantiehuis, hotel, motel of camping rondom het meer.

Qua klimaat is Okeechobee vergelijkbaar als met de rest van de staat Florida. De zomers zijn vaak aanzienlijk warm en ligt de temperatuur rond de 30 graden en de zomers zijn vaak aangenaam, waardoor het ook een winterzonbestemming is.

Qua activiteiten hoeft u zich geen zorgen te maken. Door de ligging aan het meer zijn er aanzienlijk veel wateractiviteiten te ondernemen, zo kun u een kayak of boot huren en het gebied vanaf het waterverkennen. Ook wordt er aanzienlijk veel gevist in de omgeving. U kunt dan ook mee op verschillende visexcursies.

Daarnaast kunt u ook de omgeving ontdekken te voet of per fiets. Een gewilde route is dan ook de Lake Okeechobee Scenic Trail, wie langs de oevers loopt van het meer en wie panoramische uitzichten bied over het meer en haar omgeving.

Bent u een natuurliefhebber wees dan niet getreurd, zo ligt er nabij Okeechobee het grootste overgebleven stuk dorge Prairie van Florida genaamd Kissimmee Prairie Preserve State Park , wat een thuisbasis vormt voor een scala aan bedreigde planten- en diersoorten. Zo kunt u van november tot aan maart een prairybuggy tour maken onder leiding van een ranger van het park. Kortom Okeechobee is een plaats wie veel mensen onderschatten en een tal aan mogelijkheden biedt, zowel voor jong en oud.