Universal Orlando

Orlando is natuurlijk een van de meest toeristische steden in Florida en misschien ook wel van de gehele Verenigde Staten. Waar veel toeristen op afkomen zijn de amusementsparken die je in Orlando vindt. Een van die parken is Universal Orlando. De parken van Universal staan erom bekend dat de attracties en shows geïnspireerd zijn op filmthema’s.

Universal Orlando is onderverdeeld in Universal Studios Florida, Universal’s Islands of Adventure en het waterpark Universal’s Volcano Bay. Ook zijn er in de buurt veel resorts en hotels.

In Universal Studios vindt u verschillende attracties en shows met een filmthema. Zo zijn er attracties gebaseerd op de Minions en Transformers. Ook zijn er verschillende restaurants en winkeltjes.

Volcano Bay is een groot waterpretpark met waterplezier voor jong en oud. In het waterpark staat een vulkaan waar verschillende glijbanen in verwerkt zijn. Ook is er een golfslagbad, een stroomversnelling en zijn er meerdere zwembaden. Ook zijn er ligstoelen waar u heerlijk in kunt ontspannen terwijl u kinderen zich in het water aan het vermaken zijn. Daarnaast is er ook een strand nagemaakt, genaamd Waturi Beach. Vanaf hier heeft u een leuk uitzicht op de watervallen van de vulkaan en de spectaculaire Krakatau Slide.

Het Islands of Adventure is voor de echte avonturiers. Er zijn veel attracties voor jong en oud. U vindt hier veel verschillende achtbanen in allerlei verschillende thema’s, waaronder Jurassic Park. Tevens wordt er binnenkort een nieuwe achtbaan geopend: de VelociCoaster. Deze achtbaan staat in het teken van Jurassic World en wordt geopend op 10 juni 2021. Ook in Islands of Adventure zijn naast de attracties ook winkels en shows te vinden.