Cape Coral

Cape Coral is een stad in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Florida. De stad is gelegen aan de Golfkust dichtbij Fort Myers. Cape Coral is een geliefde en levendige bestemming onder toeristen, mede dankzij de prachtige ligging aan de Golf van Mexico. Cape Coral staat bekend om de vele kanalen die u hier vindt. Dankzij deze kanalen zijn watersporten en varen populaire activiteiten om te ondernemen.

Maar Cape Coral heeft nog veel meer te bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld naar het Sun Splash Family Waterpark. Wanneer u met kinderen Cape Coral bezoekt is dit de ultieme activiteit om te ondernemen. Het waterpark bevindt zich midden in de stad en is dus makkelijk te bereiken.

Een ander leuk uitstapje is een boottocht maken met Banana Bay Tours. Hier u kunt verschillende boottochten boeken, zoals een tocht waarbij u dolfijnen gaat spotten. Het is een unieke ervaring die u zeker mee moet maken.

Bent u gek op geschiedenis? Neem dan zeker een kijkje in het Cape Coral Historical Museum. Hier kunt u meer te weten komen over de historie van de stad en er is onder andere een expositie over de Calusa indianen. Neem ook een kijkje bij het Southwest Florida Military Museum. Dit museum is geheel gewijd aan de Amerikaanse leger en het militaire erfgoed van het land. Het museum is erg gevarieerd en heeft exposities over de Revolutionaire Oorlog tot het conflict in Afghanistan.

Cape Coral is gelegen aan de Golf van Mexico en ten oosten van de stad stroomt de Caloosahatchee River. Het zou dus geen verassing zijn dat u hier veel verschillende wateractiviteiten kunt ondernemen. Zo zijn er verschillende kajaktours waarbij u bijvoorbeeld tijdens zonsondergang of zonsopgang een peddeltocht kunt maken.