Fort Lauderdale

Voor de inwoners van Fort Lauderdale biedt hun huis typisch Florida – stranden, palmbomen, winkels en ontspanning – zonder de kijk-en-gezien-houding van de andere strandsteden van de staat. Je kunt beoordelen of ze gelijk hebben, maar verwacht zeker een andere sfeer dan hun naaste concurrent Miami Beach. De brede stukken wit zand van Fort Lauderdale overtreffen die van zijn zuiderbuur en zijn voor sommigen de beste kusten over de hele staat. En als je kijkt naar het fantastische landschap, de geweldige eetgelegenheden en de vele dingen om te doen, is Fort Lauderdale ook enigszins betaalbaar in vergelijking met vergelijkbare vakantieplekken. Het “Venetië van Amerika”, bijgenaamd vanwege zijn 265 mijl aan waterwegen en kanalen, beklimt langzaam maar zeker de rangen van topstrandbestemmingen tot vreugde van zijn bewoners.

Fort Lauderdale is een stad gemaakt voor strandliefhebbers en natuurliefhebbers. Voorbeeld: Fort Lauderdale Beach en Sawgrass Recreation Park, de thuisbasis van alligators en andere wilde dieren in Florida. Liefhebbers van geschiedenis vinden hier ook dingen om te doen (we raden een stop bij het Bonnet House Museum & Gardens aan). En hoewel het Venetië van Amerika misschien het onstuimige nachtleven mist waar de aangrenzende steden bekend om staan, heeft het centrum van Fort Lauderdale zijn charmes. De Riverwalk, het kunst- en uitgaansgebied langs de New River en Las Olas Boulevard organiseren kunsttentoonstellingen en concerten die je misschien zullen verrassen met hun kwaliteit.

De beste tijd om Fort Lauderdale te bezoeken is tussen december en april. Ja, op elk moment in die hele helft van het jaar. Het warme klimaat maakt het een ideaal toevluchtsoord voor iedereen die wil ontsnappen aan de bittere wintertemperaturen. Om deze reden trekken velen uit het noorden naar het zuiden, waardoor van december tot april het hoogseizoen van Fort Lauderdale is, dus verwacht wat drukte. Zomer en herfst zijn gevoelig voor regen en orkanen, met het officiële orkaanseizoen dat loopt van 1 juni tot 30 november. Als je op dat moment reist (vooral de zomer), pak dan lichte kleding, een hoed, een paraplu en veel zonnescherm.